dijous, 13 d’agost del 2015

Església de Saint-Maclou de Rouen



L'església és una joia de l'art gòtic construït entre 1437 i 1517. Té una façana oest, que s'obre en una roseta. Abans d'aquest panell s'obre una porta a cinc badies disposats en un arc, cobert amb frontons calats. Les tres badies centrals són la llar de tres portes, dos dels quals estan adornades amb portes de fusta tallada, implementar huchiers (fusters, talladors de fusta) del Renaixement. El portal principal està decorat amb escenes de la resurrecció dels morts en els seus arcs i un judici final sobre la timpà.
La planta de l'església té un transsepte no sobresurt de les capelles laterals. Sant-Maclou conserva la tradició normanda de torre de la llanterna, com la catedral de Notre Dame, però, a més, ella campanar d'oficina. La torre de 83 m, que supera la data del segle XIX i és obra de l'arquitecte Jacques-Eugène Barthélémy. L'ambulatori no té capella axial i el cor té un absis de quatre costats la seva característica és presentar un pilar al centre de l'edifici com a l'Església de Nostra Senyora de Caudebec-en-Caux contemporani.
La sagristia, a l'est de l'edifici és un pastitx neo-renaixentista, les columnes de marbre són autèntics i procedeixen d'Itàlia.
L'església va sofrir danys considerables durant la Segona Guerra Mundial amb la caiguda de 1944 dues bombes que causen destrucció i els incendis. A més, va patir els capricis del clima i la contaminació.
L'interior del santuari està dissenyat per capturar el màxim de llum i per tant és molt clara. Aquesta és una raó per què hi ha una manca de capitals sobre els pilars de la nau i el presbiteri, també s'adverteix de les grans badies que ocupen tot l'espai entre els trams. El cor, molt renovat, no s'ha recuperat de la seva bella artesania en fusta barroc abans de la guerra i només una capella ha conservat. Va ser preservada El raig de la glòria del segle XVIII que separa el presbiteri de la nau. Una de les capelles al sud de la girola no va ser reconstruït després de la guerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada