dimecres, 27 d’agost del 2014

Església de Sant Salvador de Getaria (Euskadi)

Mare de Déu dels Dolors

Imatge de l'Antiga

Immaculada

Mare de Déu del Carme

L'església de Sant Salvador (Salbatore Parroki Eliza) a Getaria és una construcció d'estil gòtic que està declarada Monument Nacional. Data d'almenys el segle XIV, tot i que la major part d'ella va ser construïda entre el segle XVI i XVIII i va haver de patir nombroses reparacions durant el segle XIX a causa dels danys que va patir en les Guerres Carlistes. 
En aquesta església es van celebrar les primeres Juntes Generals de Guipúscoa l'any 1397. 
El temple consta de tres naus, dividides en tres trams cadascuna. El presbiteri està elevat. Criden l'atenció els diferents nivells, que obeeixen a la disposició del terreny. Un esplèndid trifori circumda el temple. Està calat a l'interior. Les voltes són ogivals, molt esveltes. 
Tot l'edifici està construït amb carreus d'arenisca, comptant amb dues portes i dues torres. Una d'elles escapçada, la del Nord, coneguda com Torre de la Inquisició és la més antiga. 
La torre actual consta de 6 cossos. 
Va ser projectada per Pedro de Alzaga. La construcció va començar en 1525, acabant-se en 1755. Cinc anys més tard la part alta va ser destruïda per un llamp.
Es diu que davant de la imatge de la Mare de Déu de l'antiga Joan Sebastian Elkanok i 17 mariners supervivents de la volta al món van resar la salve com havien promés si acabaven el viatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada