dijous, 31 de juliol del 2014

Saint-Germain l'Auxerrois, París (França)

Entrada principal

Altar major





Vitralls

Adoració

Fundació merovíngia, la primera església de Sant-Germain l'Auxerrois va ser destruïda durant la gran setge de París pels normands en 885-886, i després reconstruïda al segle XI. L'edifici va ser modificat en la primera meitat del segle XII i la portada occidental feta entre 1220-1230. El cor i el primer tram de la capella de la Verge que data del segle XIV, la nau i el pòrtic actual el proper segle, el transsepte i el cor de les capelles del segle XVI. Va ser acabat 1580, la reconstrucció de l'església. 

Una obra important campanya es va dur a terme a principis del segle XVII. El santuari ha estat completament reformat i decorat i col·locat en la nau, el púlpit i el banc. La destrucció va començar al segle XVII per l'eliminació del moll del portal oest i va continuar al segle següent pel timpà i el portal de la galeria a l'entrada del cor, obra de Jean Goujon i Pierre Lescot. Al segle XVIII també, el cor va rebre un nou disseny per l'arquitecte Claude Bacarit i escultor Louis-Claude Vasse. 
En 1793, l'església va ser tancada i va rebre diverses assignacions. La van tornar a la fe catòlica en 1802. Durant els dies de disturbis a 14 i 15 de febrer de 1831, el temple va ser profanat i després es va tancar de nou. No va ser el 13 de maig de 1837, va tenir lloc la cerimònia de reobertura. A partir d'aquesta data, es va dur a terme importants obres de restauració, tant a l'exterior i a l'interior on la decoració pintada i esmaltada de les capelles es va renovar completament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada