dilluns, 14 de juliol del 2014

Catedral de Chester (Anglaterra)

Vitrall

A la Catedral de Chester podem observar aquest bonic vitrall.
La catedral de Chester és l'església mare de la diòcesi de Chester, La catedral (abans l'església abacial d'un monestir benedictí, dedicada a Sant Werburgh) està dedicada a Crist i la Mare de Déu. Des de 1541 ha estat la seu del bisbe de Chester. 
És un edifici protegit, i part d'un patrimoni que inclou també els antics edificis monàstics, al nord, que també figuren en Grau I. La catedral, típic entre les catedrals angleses en haver estat modificat moltes vegades, data d'entre 1093 i principis del segle XVI, encara que el lloc en si pot haver estat utilitzat per al culte cristià des de l'època romana. Tots els principals estils de l'arquitectura medieval anglès estan representats en l'actual edifici.
La catedral i antics edificis monàstics van ser àmpliament restaurat al segle XIX (en mig de certa controvèrsia), i un campanar independent es va afegir al segle XX. Els edificis són una important atracció turística a Chester. A més de comptar amb els serveis per al culte cristià, la catedral s'utilitza com a lloc de celebració de concerts i exposicions.

(Foto feta per Pere Corominas i Lali Bagà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada