diumenge, 20 d’octubre del 2013

Oratori de Nostra Senyora dels Dolors de Lleida (Catalunya)

Façana

Mare de Déu amb l'infant

Mare de Déu dels Dolors

Mare de Déu dels Dolors


La primera pedra es va col·locar l’any 1724 i dotze anys després, el 9 d’abril de 1737, D. Gregorio Galindo, Bisbe de Lleida i congregant va beneïr
solemnement l’Oratori i va concedir jurisdicció exempta i altres privilegis a la Congregació. I, per decret de novembre de 1737 es va atorga la facultat pera què, en el recinte i patis de l’Oratori es poguessin enterrar els congregants. Molts van voler quedar-se a prop de la Verge. Alguns ho van aconsseguir i  encara reposen sota el Cambril o al presbiteri. 
L’Oratori es projectà i construí amb l’originalitat d’incloure en un mateix cos, encara que a diferents volums, el temple i la Casa de Germanor. Els materials emprats són pedra arenisca fins a determinat nivell i després maó sense arrebossat.
L’estil és barroc encara que amb concessions al neoclassicisme com demostrael frontó que corona la capçalera del temple. Destacar que la façana del carrer dels Dolors incorpora la d’una antiga mansió del segle XIV que inclou dos armonioses portes dovelades.

Més informació a la seva pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada