dimarts, 20 d’agost del 2013

Col·legi Sagrada Família d'Alcazar de San Juan (Espanya)

Sagrada Família

El Col·legi Sagrada Família, és un Centre d'identitat Catòlica. La seva tasca Social i Educativa es remunta a l'any 1914 en què s'estableixen les Religioses, amb permís de l'Ordinari de la Diòcesi per treballar en l'Educació Escolar. El 4 octubre 1914 deixen la comunitat d'Herència i s'obre un col · legi a la localitat d'Alcázar de San Juan amb la inestimable ajuda del rector de Santa Maria, Don Daniel.
Se situen a la casa de Castellans, carrer Sant Francesc. Un any més tard augmenta una classe per a nenes de famílies necessitades gràcies a una subvenció per part del Consell Municipal, aquesta aportació es va aconseguir per la influència de Don José Ortiz, diputat Provincial, molt proper i amant de la Congregació.
El 1927 el nombre d'alumnes creixia i l'espai resultava insuficient. L'ocasió d'adquirir una casa gran es va fer realitat el 1929. Don Oliverio Martínez, posa en venda la seva casa situada a la Plaça Santa Quitèria i el 2 març 1930 entren a impartir classes a la gran casa fins a la guerra civil.
L'1 de juliol de 1939, acabada la guerra civil, les religioses tornen fer-se càrrec del Col · legi. Gran alegria inunda a les antigues alumnes i població en general de veure començar les classes i omplir al màxim les seves aules. S'imparteix tot tipus d'ensenyaments: cultura general, música, mecanografia, taquigrafia, idiomes, etc ...
El Col · legi des d'aquests principis, a causa del gran nombre d'alumnes, s'obre a ensenyaments reglats.
L'augment d'alumnes obliga les Religioses a adquirir terrenys confrontants destinats a diversos usos: gimnàs, sala d'actes, patis, pistes esportives, etc...
El 1957 es prepara a alumnes per als estudis de Magisteri, com a ensenyament lliure i en 1965 es reconeix l'Escola Normal de l'Església "EMILIA DE RODAT" fins 1970.
Entre 1961-1970, funciona també una Escola Nocturna a la qual s'imparteixen classes de cultura general i batxiller radiofònic. En aquesta tasca ajuden les alumnes de Magisteri amb gran entusiasme i dedicació en benefici d'un centenar de joves obreres.
Amb els diferents canvis en les lleis d'Educació a partir de 1973 s'imparteix: Educació Preescolar, Educació General Bàsica (EGB), Batxiller Unificat Polivalent (BUP).
Va caldre tancar l'Escola de Magisteri i el Batxiller per no haver pogut gaudir de concert o subvenció per part del Ministeri d'Educació i Ciència.
En 1986 amb els nous concerts s'imposa la necessitat que el Centre sigui Mixt en tots els nivells.
En l'actualitat és un Centre Privat Concertat en els nivells: Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria més una Unitat de Suport a la Integració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada