dilluns, 1 de juliol del 2013

Parròquia Sant Gregori Taumaturg de Barcelona (Catalunya)

Mare de Déu amb infant amb colom
(símbol de l'Esperit Sant)

La Parròquia  Sant Gregori Taumaturg de Barcelona és aquella famosa parròquia que trobem a Sarrià que té forma esfèria. A la capella que hi ha oberta hi veiem aquesta bonica imatge.

HISTÒRIA DE LA PARRÒQUIA

1945 - 9 d'octubre: creació de la parròquia per decret del bisbe de Barcelona, Gregori Modrego Casaus (porta el seu nom).1948 - 28 de juliol: nomenament del primer rector, Mn. Xavier Bertran i Bourdieu.
Comença provisionalment el culte i les activitats parroquials a un local de l'avinguda Pau Casals, 6. Mentrestant, s'adquireix el solar per a edificar-hi l'església i s'encarrega el projecte a l'arquitecte Bartomeu Llongueres i Galí.
1954 - 21 de novembre: col·locació de la primera pedra, que presideix el bisbe Gregori Modrego. Comença la construcció de l´església, sota la direcció de l'arquitecte Bartomeu Llongueres.
1963 - Comença el culte a l'església que encara es troba en construcció.
1973 - S'aturen les obres.
1974 - 14 de febrer: nomenament del rector Mn. Josep Antoni Arenas i Sampera. Acte de benedicció i col·locació de la primera pedra
1976 - 10 doctubre: mort del rector emèrit, Mn. Xavier Bertran i Bourdieu.
1982 - Projecte d'acabament a base de simplificar la configuració exterior del temple, fet pel mateix arquitecte Bartomeu Llongueras. No es pot portar a terme. S'estudien altres possibilitats, opcions i projectes per a l'església parroquial.1992 - 25 de juny: nomenament del rector Mn. Joan Galtés i Pujol.
1993 - S'acorda acabar l'església parroquial d'una manera simplificada i digna. Fa el projecte l'arquitecte Jordi Bonet i Armengol. El mateix arquitecte projecta el presbiteri-altar major.1994 - 25 de juliol: s’atorga la llicència d’obres municipal. 21 de desembre: decret episcopal aprovant el projecte.1995 - 18 de novembre: dedicació de l'església parroquial, presidida pel Cardenal-Arquebisbe de Barcelona, Ricard Maria Carles i Gordó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada