dijous, 11 de juliol del 2013

L'església del Carme de Barcelona (Catalunya)

Mare de Déu amb infant

L'església del Carme de Barcelona, és un edifici religiós modernista de grans dimensions projectat per Josep Maria Pericas l'any 1910, ubicat al carrer Sant Antoni Abat, 10-12, del barri del Raval. El nom se li posà en record del proper convent del Carme també ha desaparegut. El nou edifici, construït entre 1911 i 1913, va substituir l'antiga església del monestir de Sant Maties de les monges jerònimes (segle XV), malmesa durant la Setmana Tràgica i enderrocada el 1909, que era parròquia des de 1835.
L'edifici es pot inscriure encara dins el corrent modernista inspirat en el gòtic centreeuropeu, tot i que s'han esmentat també influències gaudinianes, secessionistes o expressionistes. L'estructura, per la seva complexitat amb diversos cossos, es va anar enllestint en diferents fases. Primer la nau de l'església (1911-1912), després el campanar (1923-1924) i posteriorment la resta d'edificis, entre ells l'escola. L'any 1935 s'amplià i es construí el centre parroquial, que incloïa un teatre a la italiana. Aquest teatre és l'actual Teatre del Raval.
Destaca el conjunt molt ben acabat amb la unitat que li dóna el totxo d'obra vista. En aquest aspecte fuig del que en ell és habitual.
A la façana hi veiem aquesta Mare de Déu del Carrme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada