diumenge, 28 d’abril del 2013

Cal Senyoret, Conill-Pujalt (Catalunya)


Mare de Déu i Santa Marta


La petita població de Conill (l'Anoia), situada dalt d'un serrat, el poblet de Conill es va formar a redós del seu castell, desaparegut. Està documentat des de l'any 1019 com a possessió de la família vescomtal dels Cardona. Derruït el castell, les seves pedres es van fer servir per bastir algunes de les cases del poble. Modernament han estat restaurades en la seva major part conservant les antigues façanes, amb portals adovellats i finestres emmarcades amb carreus de pedra.

Casal del segle XVI-XVII ampliat al llarg dels segles i remodelat als inicis del segle XX. El cos més antic té un gran portal adovellat i una altra amb una gran llinda monolítica. Les finestres tenen llinda, brancals i ampit de pedra. La casa va pertànyer a la família Felip, documentada des del segle XVI. Hi té adossada la capella del Roser (d'on és la imatge). Modernament ha estat habilitada com a casa de turisme rural: la casa rural de Can Senyoret.

Cal Senyoret és una casa Pairal de més de 500 anys inscrita en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. Cal Senyoret de Conill és una masia integrada en el teixit urbà del poble. Les dependències annexes a la masia han estat restaurades i convertides en un allotjament rural. En aquesta restauració s'ha respectat l'estructura i els materials originals, pedra i fusta. Dins de la casa hi ha aquesta imatge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada