dissabte, 10 de novembre del 2012

Santa Eulàlia, Bordeuax, France

Mare de Déu


L'edifici actual va reemplaçar a una antiga capella on Carlemany va dipositar les relíquies de diversos sants martiritzats a Lectoure.
El conjunt dels murs exteriors, la porta sud-oest i una de les dues portes del costat nord són del, s. XIII i del XIV. La gran porta de l'oest, molt de temps condemnada i després oberta al principi del segle XX, era del 1373. El seu aspecte rejovenit presenta un record notable de Santa Joana de Lestonnac, per indicar l'obra educativa de la Fundadora en les proximitats d'aquesta parròquia.
Al costat dret de la porta, en una vora de fulles d'estil antic, un nínxol neogòtic acull dues siluetes entendridores. La primera, una nena confiada i oberta que busca amb la mà espontàniament la mà de l'adult que se li tendeix amb un gest familiar. Allà està l'educadora per tranquil·litzar amb la seva presència, però deixa lliure la mirada de la seva alumna per facilitar la descoberta del món. Aquest detall il·lustra meravellosament la pedagogia de Santa Joana de Lestonnac, fonamentada en la qualitat de les relacions i en la comunicació d'una vida que sorgeix de "la saviesa Divina".
Donant la volta a l'església trobem aquesta imatge de Maria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada